Omgeving

omgeving

Vanwege de centrale ligging van Bed and Breakfast De Lichtboei is er genoeg te doen in de omgeving.

40-45 de musical (9,6 KM)

De spectaculaire musical 40-45 gaat 21 september in première. Een aangrijpend verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze spectaculaire voorstelling moet je gezien hebben, boek nu het 40-45 arrangement!

Thorbeckelaan 123D, Barneveld

de gribus (7,6 KM)

Als u verder het centrum van Barneveld in gaat, komt u terecht bij eetcafé De Gribus. Naast het feit dat u hier goed terecht kunt om te dineren met de hele familie, kunt u hier ook terecht voor een lekkere lunch of om even een borrel te pakken.

Jan van Schaffelaarstraat 21D, BARNEVELD

Cèpes (12 KM)

Bij Restaurant Cèpes in Otterlo kunt u terecht voor een dagelijks wisselend 4-gangen menu dat afwisselend bestaat uit vis, vlees en vegetarische gerechten !

houtkampweg 1, otterlo

huisje james (24 KM)

In het dorpje Ugchelen, op zo’n 24 km afstand van De Lichtboei, ligt het met rietgedekte landhuisje genaamd Huisje James. Hier wordt u ontvangen in de sfeervolle Werkplaats waar vroeger werd gesleuteld, om vervolgens verder te lopen naar het restaurant gedeelte om te genieten van culinaire klassiekers!

van Golsteinlaan 20, Ugchelen

Dara amersfoort (25 KM)

Amersfoort is een gezellige plek met restaurants waar u heerlijk kunt eten. Zo serveert het restaurant Dara kleine mezzes die worden bereid met streekproducten en heerlijke kruiden, zodat u kunt genieten van een gerecht vol van smaak! 

Grote koppel 5, amersfoort

restaurant tollius (26 KM)

Restaurant Tollius, ook in Amersfoort, is een plek waar u de complete belevenis van eten kunt ervaren dat hand in hand gaat met de lekkerste wijnen.

utrechtseweg 42, amersfoort

klein berlijn (27 KM)

Bij Klein Berlijn in Apeldoorn kunt u terecht voor heerlijk eten van topkwaliteit met onbewerkte producten. Zeker ook een aanrader als u op zoek bent naar gluten-, lactose-, en suikervrij eten!

hoofdstraat 34, apeldoorn

sterrenrestaurants
HARDErWIJK (25 KM)

In Harderwijk zijn maar liefst twee sterrenrestaurants te vinden die zeker de moeite waard zijn! Het Nonnetje is een sfeervol en intiem restaurant en heeft twee Michelin sterren. De Basiliek bezit een Michelin ster en heeft een informele sfeer waar gezelligheid voorop staat. 

Naast de diverse plekjes met lekker eten kunt u ook echt de Veluwse cultuur te zien krijgen. Zo kunt u heerlijk wandelen bij Radio Kootwijk, kan u kunst bewonderen in Otterlo bij het Kröller-Müller museum en kan u lekker uitwaaien op het recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. Voor de echte sportievelingen zijn er ook nog diverse klompenpaden en fietsroutes die verspreid liggen door heel Gelderland.